Olsson åkte ett bra Vasalopp

Sport Han åkte in som 1 844:e man, på tiden 5.
Sport • Publicerad 7 mars 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Han åkte in som 1 844:e man, på tiden 5.37,57. Det var bara 56 minuter efter segrande Jörgen Brink.Det sitt resultat blev Bengt Olsson troligen bäste skåning i det 87:e Vasaloppet.– Jag är väldigt stolt över Bengt och hans insats, säger hustrun Sara till tidningen.– Vilken insats av en snart 64-årig person! Bengt hade bra skidor, trivdes utmärkt och hade en fin "resa" över de nio milen mellan Berga by och Mora.– När han ringde hem, var han mycket nöjd, säger frun.Efter loppet gick Bengt och drack kaffe ute på byn i Mora, med andra skidåkare.De tittade på tv och följde femmilen från Holmenkollen.– Middagen i Moraparken söndag kväll innan jag verkligen min duktige Bengt, säger Sara med beundran i rösten ...

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.