Stor glädje i Vinslöv efter avancemanget

Sport – Nu satsar vi på att slå IF Kristianstad på söndag och även vinna serien, säger Vinslövs-tränaren Uffe Larsson.
Sport • Publicerad 7 mars 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Efter en nervös inledning kom Vinslöv igång. Foto: Stefan Sandström
Efter en nervös inledning kom Vinslöv igång. Foto: Stefan Sandström

– Nu satsar vi på att slå IF Kristianstad på söndag och även vinna serien, säger Vinslövs-tränaren Uffe Larsson.Vinslöv var tyngda av stundens allvar och började blekt mot Vetlanda. Ställningen var jämn i matchen fram till den 15:e minuten då Vinslöv gick från 9-8 till 13-8 på tre minuter efter två mål av Djordje Ilic och Johannes Larsson samt ett av Elias Holmström. – Vi var nervösa i början, säger Larsson vars Vinslöv ledde med 16-12 i halvtid.Vetlanda kom igen gjorde de tre första målen i den andra halvleken och var sedan med i matchen ett tag. – Men efter en sex-sju minuter chansade jag att kasta in ljumskskadade Andrija Adzic även i anfallsspelet, säger Vinslövstränaren.Adzic, som på grund av skada mest spelade försvarsspel, gjorde tre snabba mål vilket gjorde att Vinslöv kunde rycka och till slut gå fram till en klar seger.  

I slutminuterna stod hemmapubliken upp i bänkarnan och applåderade sina spelare som bjöd tillbaka med några vackra mål.Gamle stormålvakten Ted Hermansson har hoppat in i Vinslövsmålet under seriens slutspurt.– Ted har varit helt fantastisk och bara spelat bättre och bättre. Han har legat på upp emot 20 räddningar per match, berömmer Uffe Larsson som inte tror att Ted fortsätter.– Nej, det här var nog bara en engångsgrej för honom.Blir det någon fortsättning i Vinslöv för Uffe Larsson vars kontrakt nu gått ut?– Det är något vi ska diskutera framöver. Man kan väl säga som så att hade vi blivit kvar i tvåan hade jag inte fortsatt. Uffe har varit i Vinslöv i fyra säsonger och fört laget från division 3 till division 1. Laget var nära att ta steget upp i ettan redan i fjol men föll i kvalet.– Något som glatt mig under detta år är att ungdomar som Anton Jönsson, Elias Holmström och Johannes Larsson tagit för sig och spelat en avgörande roll i matcherna.

Men Uffe menar att att det krävs en helt annan satsning när det gäller spel i ettan.– Att spela i tvåan är lite mer som hobby. I ettan är det mer på allvar då det handlar om spel på en mycket högre nivå.Veteranen Tobias Fredriksson var glad efter  segern.–Riktigt roligt att få spela upp Vinslöv i ettan. Det är en jättefin klubb som inte hindrar sina talanger att prova på spel i högre sammanhang.Fortsätter du med att spela i Vinslöv i ettan till hösten?– Just nu är det inget jag vill tänka på när kroppen är sliten efter en hård säsong.– Men det är inte omöjligt att jag fortsätter. Skulle vara kul att spela för Vinslöv i ettan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.