Swansons lockade 1 175

Osby Redan vid middagstid anade resebyråföretaget Swansons ekonomiansvarige Lisa Gustafsson att de i år skulle slå förra årets besökssiffra som låg på 960 räknande besökare.
Osby • Publicerad 7 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Redan vid middagstid anade resebyråföretaget Swansons ekonomiansvarige Lisa Gustafsson att de i år skulle slå förra årets besökssiffra som låg på 960 räknande besökare.– Jag tror vi kommer över 1 000 i år, säger hon och fortsätter att lämna ut information till alla som strömmar in igenom den nygjorda entrén.

Fasaden har fått ny färg, sandfärg, och ny form men bara på framsidan. På sidorna är huset fortfarande vinrött. Taket har lagts om är numera grönt. Dörrhandtagen till entrédörren är nya och lite speciella. De föreställer ett stort S. Allt hann bli klart nog att visa upp inför långresedagen.Besökarna kunde förkovra sig vid rekordmånga olika utställningar och flera föreläsare. Redan klockan kvart över tio på förmiddagen startade föredragen och sedan hölls ett en gång i timmen på tre olika ställen.

Många besökare frågade efter att bila i Amerika och det var också det mest besökta föredraget. Föreläsare till Bila i Amerika var Boye Johansson. Några andra föredrag handlade om västra Amerika, kryssning, Florida, rundresor i Amerika, Klippiga bergen, rundresa Elvis och Hawaii.

Strax efter tre på eftermiddagen kunde Lisa Gustafsson konstatera att rekordet på 1 000 resenärer spräckts med råge. – Vi kan nog säga att minst 1 175 besökare har vi haft här idag, säger Lisa Gustafsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.