Vägarna nyckeln till jobb i Östra Göinge

Broby Redan i Hässleholm, vars kommun har en ganska lång gemensam gräns med Östra Göinge, finns det gott om folk som sällan åker till Broby.
Publicerad 7 mars 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Bert-Alve Assarsson är ibland ganska stridbar. Han är ordförande för Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) i Glimåkra. Till vardags lantbrukare
Bert-Alve Assarsson är ibland ganska stridbar. Han är ordförande för Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) i Glimåkra. Till vardags lantbrukare

Redan i Hässleholm, vars kommun har en ganska lång gemensam gräns med Östra Göinge, finns det gott om folk som sällan åker till Broby. Hässleholmarna känner bättre till Osby och Osby kommun än till Broby och Östra Göinge kommun. Broby, Glimåkra och Sibbhult upplevs av många utombys som orter vilka hamnat lite på "baksidan", sett till de moderna stråken och förbindelserna ute på landsbygden. Knislinge och Hanaskog ses som mer anknutna till Kristianstadsbygden. Därför blir de mer kända av många. Sedan gammalt finns det även naturliga beröringspunkter mellan Knislinge och Hässleholm. Många invånare menar nu, att väldigt mycket hänger på infrastrukturen i Östra Göinge. - Det står fullständigt klart, att vi måste ha bättre vägar här i vår kommun, säger lantbrukaren, skogsbonden och företagaren Bert-Alve Assarsson från Glimåkrabygden. - Titta bara på väg 119 mellan Glimåkra och Broby. För varje månad blir vägen allt sämre och problemen för företagen i bygden ökar, undan för undan. - Den vägen måste breddas och byggas ut. Nu. Assarsson, som är känd för att säga vad han tycker, vill också ha bussförbindelser mot Osby. -Vägarna och jobben hänger ihop. Får vi bättre kommunikationer här uppe, så får kommunen mer PR och blir mer känd.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.