Nu ska förfallen bensinmack rivas

Hässleholm På måndagskvällen ordnade Moderaterna i Hässleholms kommun utrustade med spett och släggor en symbolisk start på rivningen av den förfallna macken.
Hässleholm • Publicerad 8 mars 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Nu ska hela rasket rivas... Partikamraterna Urban Widmark
Nu ska hela rasket rivas... Partikamraterna Urban Widmark

På måndagskvällen ordnade Moderaterna i Hässleholms kommun utrustade med spett och släggor en symbolisk start på rivningen av den förfallna macken.–Vi har fått oerhört mycket klagomål på macken. Med tanke på hur många gånger kommunen blivit brända i det här ärendet så tror jag macken ska vara jämnad med marken innan sommaren, säger Urban Widmark, kommunstyrelsens ordförande, (M).

Han lovar att den i alla fall ska vara borta till Hästveda marknad.Framöver ska det första en bilburen trafikant får av Hästveda vara något trevligare än en förfallen mack. Vad är ännu inte bestämt.– Initialt blir det säkert parkeringsplats under marknaden, men sedan är det bara Hästvedabornas fantasi som sätter gränsen.– Har man några idéer får man gärna hör av sig till servicekontoret, säger Ernst Herslow, ordförande i Moderaternas lokala avdelning.

Urban Widmark tillträdde som kommunalråd i februari 2009 och macken var ett av de första ärenden han gav sig i kast med.– Folk skrattade åt mig, eftersom det gjorts så många försök förr.

Men han fick kontakt med den svårnådda dåvarande ägaren och efter två år av pappersexercis och "dödade" försvunna skuldbrev fick kommunen i fredags köpkontraktet av ägaren.– Nu ska vi bara betala, få rivningstillstånd och sätta i gång.– Normalt sett tar man ett spadtag. Men det känns väldigt bra att kunna slå första släggslaget, säger Urban Widmark innan han och partikollegorna måttar ett antal slag mot macken.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.