Nya tider för Vuxenskolan

Hässleholm Jimmy Håkansson är verksamhetsansvarig och sitter på sitt nya fina kontor.
Hässleholm • Publicerad 8 mars 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Jimmy Håkansson är verksamhetsansvarig och sitter på sitt nya fina kontor. Telefonen ringer oavbrutet. – Vi har varit trångbodda länge på Järnvägsgatan 11 och har fått hyra in våra kurser och annan verksamhet på bland annat skolan och hos Lions. Nu får vi en hel våning med tre kurssalar, säger Jimmy. Utrymmet lär behövas. Under de två senaste åren har studieförbundet ökat sina studietimmar från cirka 3 200 till 3 600 timmar. – Ja, och nu vill vi lyfta verksamheten ytterligare ett snäpp. Tankar finns på att försöka få igång en ungdomsverksamhet. Under påsklovet kommer vi att ha någon form av prova-på-verksamhet med bland annat silversmide, kortfilm och kanske gitarr. Släktforskning är en annan tanke nu när vi får egen datasal och kan använda genline, säger Jimmy som är på jakt efter en kunnig cirkelledare i släktforskning. Studieförbundet har funnits i Tyringe sedan 1967. Adresserna har varierat. – Ja, i början fanns vi hemma hos en av medlemmarna innan vi flyttade till Malmövägen och en period var vi på Hallonslingan innan det blev Järnvägsgatan 1994, minns Ingemar Andersson som är ordförande i studieförbundet. Ingemar Andersson har uppvaktat kommunstyrelsen med en idé som enligt honom kunde ha berikat studieförbundet, Tyringe och kommunen. – Ja, vi erbjöd oss att ta hand om ett servicekontor där Tyringeborna liksom exempelvis Vittsjöbor och Hästvedabor kan få hjälp kring olika kommunala angelägenheter. Tyvärr verkar det inte som om politikerna i kommunen är redo för en sådan lösning, säger Ingemar och visar det svar han fått av kommunalrådet Urban Widmark (M). Widmark säger att kulturförvaltningen just nu arbetar med att ta fram ett beslutsunderlag för att inrätta ett servicekontor kommunens befintliga bibliotekslokaler i Tyringe på försök. – Vi kunde ha varit ett bra alternativ med våra handikappanpassade lokaler. Men det viktiga är egentligen inte om det är vi eller kommunen själv som driver servicekontor. Utan att Tyringe faktiskt får ett servicekontor, säger Jimmy Håkansson som nu ser fram emot att få kursverksamheten att växa ännu mer. Öppettiderna är desamma som tidigare: Måndag 9-12, tisdag 9-16 och torsdag 12-18.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.