Bergendahlsstartar ny kedja

Hässleholm   Styrelsen för Bergendahls Food har beslutat investera i ett nytt koncept som gör det möjligt för entreprenörer att äga och driva butik i en helt ny livsmedelskedja med delägda butiker.
Hässleholm • Publicerad 9 mars 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

  Styrelsen för Bergendahls Food har beslutat investera i ett nytt koncept som gör det möjligt för entreprenörer att äga och driva butik i en helt ny livsmedelskedja med delägda butiker. – Styrelsebeslutet är en markering av att vi även framöver ser en stor potential i affärsområdet Food, samtidigt som  vi fortsätter arbetet med att finna rätt form för affärsområden Fashion och Home Deco.Det säger Spiros Mylonopoulos, koncernchef för handelshuset Bergendahls och styrelseordförande i Bergendahls Food. Enligt Bergendahls Foods förväntas beslutet bidra till att skapa framtidstro bland landets fria handlare och därmed motverka likriktningen inom svensk dagligvaruhandel.Bergendahls har hittills valt att kombinera egenägda butiker med partihandel till fria handlare. Det nya konceptet tillför ytterligare ett upplägg som kombinerar fördelarna med parti- och detaljhandel, enligt ett pressmeddelande från företaget.Av konkurrensskäl har Bergendahls Food valt att inte närmare beskriva affärsupplägget. Företaget räknar med att kunna avslöja fler detaljer kring årsskiftet.Klart är dock att arbetet med att leta efter nya butikslägen inför de första etableringarna våren 2012 nu inledas, samtidigt asom diskussionen med fria handlare som vill vara en del av det nya konceptet kan ta fart. Den delvis nya inriktningen har underbyggts av den framgångsrika satsningen på Den svenska matrebellen tillsammans med bl a tillväxtorienterade tidigare Vi-handlare.Samarbetet med dem och fria handlare inom ramen för bl a Matöppet fortsätter som tidigare. City Gross nummer 31 invigdes i förra veckan i Borås och etableringstakten av egen-ägda butiker förväntas rulla på som tidigare med några nya per år.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.