Det får inte bli färre tågturer

Hässleholm – För en attraktiv kollektivtrafik är det viktigt med hög frekvens av turer för stor flexibilitet inför valet av restid, säger man bland annat i en skrivelse till Trafikverket.
Hässleholm • Publicerad 10 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

– För en attraktiv kollektivtrafik är det viktigt med hög frekvens av turer för stor flexibilitet inför valet av restid, säger man bland annat i en skrivelse till Trafikverket.

Tågstation och tågstopp är mycket efterlängtat av Hästvedaborna och företagarna. Men man gör invändningar mot den föreslagna minskningen av av tågstopp jämfört med dagens antal bussturer.– Vi kräver att antalet tågstopp ökas och att ett antal bussturer bibehålls så att Hästveda har minst samma turtäthet sin idag. Vi kräver också att ett antal tåg är direkt hopkopplade med Malmö-Lund- området.

Hästveda Intresseförening har även starka invändningar mot höjda biljettpriser som föreslås samtidigt som antalet förbindelser nästan halveras.Bara om utbud och kvaliten blir bättre för Hästveda kan man acceptera en höjning.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.