Så hög är din pension idag

Hässleholm Men den pension som redovisas i det orange kuvertet är bara en del av den pension som framtidens pensionärer kan räkna med.
Hässleholm • Publicerad 10 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Men den pension som redovisas i det orange kuvertet är bara en del av den pension som framtidens pensionärer kan räkna med. De allra flesta pensionssparare har också en tjänstepension. Särkilt för den som är ung och för den som har en relativt hög lön spelar tjänstepensionen stor roll.

Ett sätt att ta reda på hur den framtida pension ser ut är att göra en pensionsprognos. Det går att göra på Pensionsmyndighetens webbplats, www.pensionsmyndigheten.se eller på www.minpension.se. Här finns var och ens pensionssparande samlat och visar en prognos för hela den framtida pensionen, inklusive tjänstepension och eventuellt privat sparande.I faktarutan härintill visas snittpensionen, månadsutbetalningen, i olika kommuner. I den första tabellen är bara den allmänna pensionen med, den som redovisas i det orange kuvertet.

I den andra tabellen finns även tjänstepension och t ex kapitalinkomster med. Och eventuell lön för den som fortsätter att jobba efter 65-årdagen.Den genomsnittliga allmänna pensionen är i Skåne 10 900 kronor.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.