Bygge ger stopp på Södra stambanan

Nyheter Detta innebär att tåg kommer att ledas om eller ersättas av buss.
Publicerad 11 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Detta innebär att tåg kommer att ledas om eller ersättas av buss. Under söndag vecka 10 och 11 (13 resp 20 mars) kommer banan att stängas av fem timmar tidig morgon och fem timmar sen kväll (02.20–07.10 samt 21.35–01.35). Störst avstängning blir det helgen vecka 12, då banan är totalavstängd i 32 timmar, lördag 26 mars kl 05.55 – söndag 13.30. Samtidigt som projektet bygger om Sösdala för framtida tåguppehåll görs en kraftsamling från hela regionen för att utnyttja tiderna i spåret för att samtidigt arbeta med underhåll av exempelvis växlar, signal och tele. Även spårriktning kommer att genomföras på delar av sträckan. – Vi gör allt för att minimera oförutsedda störningar. Men nu under vintertid finns en förhöjd risk för kabelskador på grund av tjälen, säger Pernilla Merkenius, projektledare för Pågatåg nordost och Krösatåg, som kommer att bygga 16 nya stationer i Skåne och Småland till 2014. Även helgen vecka 13 stängs banan av, denna gång åtta timmar, lördag 23.20 – söndag 7.10. Tiderna ligger så att pendlarna inte ska drabbas. Men arbetena kommer att påverka tågtrafiken och helgen vecka 12 blir det mycket stor påverkan på tågtrafiken, även fjärrtåg. Mer information om hur trafiken påverkas under helgavstängningarna finns på Skånetrafikens hemsida www.skanetrafiken.se under aktuell trafikinfo.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.