”Gubbligan” omhäktades

Broby 63-åringen och 52-åringen omhäktades under torsdagen.
Publicerad 11 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

63-åringen och 52-åringen omhäktades under torsdagen. 70-åringen gick frivilligt med på att sitta kvar i häktet till den 7 april. Männen är misstänkta för en rad väpnade rån i södra Sverige. Förutom rånet mot Sparbanken 1826, misstänks de två äldsta männen också ligga bakom en skjutning mot en polispatrull i Hyltebruk i Halland förra året. Samtliga misstänks för väpnat rån mot banker i Olofström och Tingsryd. De är också misstänkta för förberedelse till rån i Danmark och på flera andra platser i södra Sverige. Planerna ska ha smitts i ett fritidshus i Röke mellan Hässleholm och Örkelljunga. Det var vid 18-tiden den 13 september som tre maskerade män rånade Sparbanken 1826 i Broby. De krossade ett fönster med en slägga och tog sig in den vägen.

En av männen stannade kvar utanför och höll vakt och dirigerade trafik med sitt vapen i högsta hugg. Männen försvann sedan snabbt. Hur mycket pengar de kom över är oklart. Dagen därpå hittades deras flyktbil, utbränd, långt ute i Tockarp utanför Glimåkra. Polisen efterfrågade tips och visade upp övervakningsvideon på tv3:s program Efterlyst. Den 17 december häktades männen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.