Orolig väntan på livstecken

Nyheter – Det känns oroligt när man inte vet, men nu är vi väldigt lättade och han var aldrig i fara, säger hans mamma Karin Lindén.
Publicerad 12 mars 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det känns oroligt när man inte vet, men nu är vi väldigt lättade och han var aldrig i fara, säger hans mamma Karin Lindén.

Ännu på lördagskvällen hade familjen inte pratat med honom men haft lång chat-kontakt.– I och med att strömmen gick och telenätet bröt samman kunde de normala kanalerna inte användas, säger Karin Lindén.

Via bekanta hade familjen då redan fått reda på att han befunnit sig på en plats som inte påverkades av tsunamin.24-årige Philip Lindén har bott i Japan i fyra år. Efter att ha studerat japanska och musik arbetar han nu musikbranschen.– Tydligen har kontoret där han jobbar fått vissa skador man hans lägenhet klarade sig, säger Karin Lindén.

Lars Johansson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.