Schückska priset till Boel Westin

Personligt Boel Westin doktorerade 1988 på avhandlingen \"Tove Janssons muminvärld\" och är sedan 1998 professor vid Stockholms universitet.
Personligt • Publicerad 12 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Boel Westin doktorerade 1988 på avhandlingen "Tove Janssons muminvärld" och är sedan 1998 professor vid Stockholms universitet. Tidigare pristagare är bland andra Beata Agrell och Mats Malm.Akademien delar även ut ett extra pris på 50 000 kronor som går till författaren och översättaren Erik Andersson. Årets stipendium ur Karin och Karl Ragnar Gierows donationsfond går till litteraturvetaren Carin Franzén, universitetslektor vid Linköpings universitet. Stipendiet är på 40 000 kronor och har tidigare tilldelats bland andra Sara Danius.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.