Tyringe spelade bort sina chanser mot ettan

Sport - Fast vi kan ju inte lägga oss ner och dö för det här - även en tredje plats i sluttabellen kan ju bli viktig i längden, menade Tyringecoachen Joakim Johansson.
Sport • Publicerad 13 mars 2011 • Uppdaterad 14 december 2021

- Fast vi kan ju inte lägga oss ner och dö för det här - även en tredje plats i sluttabellen kan ju bli viktig i längden, menade Tyringecoachen Joakim Johansson.Realistiskt för att ha chans på en division ett-plats hade "Jockes" lag behövt en seger mot Patric Klüfts Blekingemanskap något som också verkade realistiskt fram till bara tio minuter återstod.Så långt hade Tyringe gjort en helt jämn match mot Kallinge Ronneby och till och med haft målinitiativet den mesta tiden. Andreas Larsson-femman, som hackat något i de tidigare kvalmatcherna, var nu charmant och var den enda som gick plus i sin matchdel. Sebastian Magnusson hade hittat storformen igen och var ungefär så svårstoppad som han skämt bort Tyrs Hovs-publiken med att vara tidigare i vinter.Det var också "Basse" som gav Tyringe bästa skjutsen genom ett rappt 1-0-skott tidigt i matchen. Kallinge kvitterade dock innan Magnusson steg fram igen och slog in 2-1.- Skönt att den femman kom igång så bra men det räckte ju inte bara med den formationen den här dagen, ansåg Johansson. Sebastian Arvidsson kvitterade tidigt för Kallinge i mellanperioden som mest präglades av petiga utvisningar från huvuddomaren Markus Sjöstedts sida. Med bara 18 sekunder kvar av perioden fick dock Tyringe ett ledningsmål för tredje gången i matchen. Backen Martin Nilssons skott från blå linjen överlistade en förmodligen skymd Martin Pettersson i gästernas mål och det mesta verkade upplagt för Göingelaget.- Tycker också att vi gör det bra inledningsvis i tredje men sedan är det individuella misstag som blir dyrbara, ansåg "Jocke" Johansson. Först var det Jakub Komma som misslyckades med ett skott i offensiv zon och fick jobba bakåt med en utvisning och baklängesmål som följd. 1.15 senare gjorde Daniel Brasar 3-4. 43 sekunder därefter snurrade Sebastian Arvidsson Tyringebacken Anders Ståhlberg nästan upp på läkaren innan han la 3-5 bakom Fredrik Weréen.Men Tyringe gav inte upp och hemmalagets bäste spelare Andreas Larsson reducerade till 4-5 och då återstod faktiskt hela åtta minuter. Att sedan Tyringes forcering i slutminuterna kom av sig på ett strul och baklängesmål när Weréen skulle plockas av banan var egentligen bara typiskt för Tyringes svarta söndag. - Det är svårt att coacha bort individuella misstag men visst är det surt att vi förlorar den här matchen som kunde gjort kvalserien högintressant för oss, ansåg Joakim Johansson.Plusbetyg den här dagen till "vita" femman innehållande Sebastian Magnusson, Andreas Larsson och Jakub Komma framför backarna Martin Nilsson och Johan Molldén. I övrigt en hygglig insats men absolut inga division ett-vibbar!

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.