Jimmie Karlsson tog två segrar

Sport 21-årige Jimmie Karlsson, som tidigare har spelat i Markaryd och varit tränare i Bjärnums BTK, representerar numera Malmö IF.
Sport • Publicerad 14 mars 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Jimmie Karlsson
Jimmie Karlsson

21-årige Jimmie Karlsson, som tidigare har spelat i Markaryd och varit tränare i Bjärnums BTK, representerar numera Malmö IF. I helgen var han "hemma" i Bjärnum och tog två titlar i Bjärnums sporthall.Karlsson har meriter från spel på hög nivå och tillhörde tidigare pojklandslaget. Därför var det föga överraskande att han tog dubbla guld i helgen.– Han var storfavorit, säger tävlingsledaren Daniel Olsson i arrangerande Bjärnums BTK.

I herrsingelfinalen slog Karlsson hemmaspelaren Robin Pettersson med 3–1 i set. 27-årige Pettersson fick dock en slutseger i Bjärnumsträffen – tillsammans med Jimmie Karlsson i herrdubbel.– Jimmie är en klasspelare, han var ju en av Sveriges största talanger innan, säger Robin Pettersson.– Det låter ju som att jag är en föredetting, ler Karlsson när han lyssnar på Petterssons berömmande ord.Var det en väntad seger?– Ja, vi var väl lite favoriter. Och Robin svarade för en gedigen insats, säger Karlsson.– Fast vi har ju inte spelat ihop tidigare och vi hade några tuffa femsetare på vägen fram till finalen, påpekar Pettersson.

Bjärnumsträffen är en välmående 35-åring. De senaste åren har turneringen växt och årets upplaga lockade spelare från hela 36 klubbar.– Och då fick vi säga nej till flera klubbar, det har inte hänt förut, säger Daniel Olsson.2009 kom tävlande från 26 klubbar till Bjärnums-träffen, 2010 var den siffran 31 klubbar och i år var intresset för den anrika turneringen alltså ännu större.– Vi har fått väldigt mycket beröm för tävlingen och vi har ett fint prisbord. Och när spelarna får ett gott intryck av tävlingen ökar intresset och det känns positivt, säger Olsson.

Spelare från Skåne, Halland, Blekinge, Småland och Danmark gästade Bjärnums sporthall och på ungdomssidan var stora delar av södra Sveriges elit på plats.– Ja, i ungdomsklasserna håller startfältet riktigt bra klass och det är ju roligt, säger Daniel Olsson.Tävlingsledaren var trött men nöjd när han summerade helgen.– Det är mycket arbete och långa dagar, så man är rätt sliten nu. Men det har gått jättebra. Drygt 600 matcher spelades på de tolv borden i sporthallen i helgen. Det är en öknings med runt 100 matcher jämfört med 2010. Och nu kan inte Bjärnums-träffen bli större. Hallen tillåter inte att tävlingen växer mer.– Eftersom det inte finns någon läktare i hallen kan vi "bara" ha tolv bord och därmed har vi nått max nu. Med läktare hade vi kunnat ha 16 bord, säger Olsson.Det är inte aktuellt att flytta tävlingen?– Nej, vi vill ha den här Bjärnumskänslan.

Förutom Robin Petterssons var det ytterligare ett antal hemmaspelare som gjorde bra ifrån sig i helgen. Mattias Johansson kom trea i herrsingel klass fem och Johan Nilsson kom femma i samma klass. I klass fyra kom Oscar Nilsson femma.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.