Motvind i vindkraftsfråga

Hässleholm Det slår miljödomstolen i Växjö fast som avslår miljönämndens överklagan av ett beslut i länsstyrelsen.
Hässleholm • Publicerad 14 mars 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Finns ingen grund för att förelägga Billyvind att söka tillstånd. Foto: Scanpix
Finns ingen grund för att förelägga Billyvind att söka tillstånd. Foto: Scanpix

Det slår miljödomstolen i Växjö fast som avslår miljönämndens överklagan av ett beslut i länsstyrelsen. Egentligen har tvisten pågått sedan 2006 då företaget sökte bygglov för ett 150 meter högt vindkraftverk i Sörby utanför Vinslöv. Miljönämnden sade nej med motiveringen att verksamheten skulle leda till buller, skuggor och ljusstörningar. Billyvind överklagade och fick rätt i länsstyrelsen Kommunen överklagade men fick inget gehör i högre instanser. Nu säger miljödomstolen att det inte är troligt att verksamheten kommer att medföra betydande föroreningar eller andra olägenheter. På så vis finns det ingen grund för att förelägga Billyvind att söka tillstånd.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.