”Det var en olyckshändelse”

Hässleholm Hässleholmaren dömdes till två månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och narkotikabrott.
Hässleholm • Publicerad 15 mars 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Bilen 27-åringen körde blev kraftigt demolerad. Foto: Carl-Johan Bauler/arkiv
Bilen 27-åringen körde blev kraftigt demolerad. Foto: Carl-Johan Bauler/arkiv

Hässleholmaren dömdes till två månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och narkotikabrott.

Mannen kraschade med sin bil på Stobyvägen i oktober förra året. En cyklist rammades av den framrusande bilen, som slutligen krockade mot två träd i en villaträdgård. En undersökning på platsen visade att han körde i mellan 101 och 110 kilometer.

27-åringen yrkar nu, via sin advokat, att hovrätten ogillar åtalet om vårdslöshet i trafik samt mildrar straffet till en icke frihetsberövande påföljd.Den dömde menar att tingsrätten gjorde en felaktig bevisvärdering. Det som inträffade var en olyckshändelse, inte frukten av ett medvetet risktagande.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.