Stor oro för sonen i Tokyo

Broby Under helgen har Monica och Lars följt nyheterna mycket noga och haft tät kontakt med Martin.
Publicerad 15 mars 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Oron var stor för föräldrarna till Martin Oredsson i fredags då de såg den förödelse som jordbävningen hade orsakat i Japan där Martin bor och jobbar. När det äntligen gick att komma fram på telefonlinjen på förmiddagen kunde Martin berätta för sina föräldrar hur han hade tagit sig ut tillsammans med andra ur en gungande skyskrapa med sprickande väggar. Martins föräldrar kunde pusta ut för att under helgen finna ny källa till oro. 
Foto: Louise Johansson
Oron var stor för föräldrarna till Martin Oredsson i fredags då de såg den förödelse som jordbävningen hade orsakat i Japan där Martin bor och jobbar. När det äntligen gick att komma fram på telefonlinjen på förmiddagen kunde Martin berätta för sina föräldrar hur han hade tagit sig ut tillsammans med andra ur en gungande skyskrapa med sprickande väggar. Martins föräldrar kunde pusta ut för att under helgen finna ny källa till oro. Foto: Louise Johansson

Under helgen har Monica och Lars följt nyheterna mycket noga och haft tät kontakt med Martin. Under lördagen späddes oron som redan fanns där, på med en explosion i ett kärnkraftverk 25 mil norr om Tokyo.

– Det är obehagligt när man inte vet hur allvarliga konsekvenserna kan bli. I Japan ligger kärnkraftverken så tätt, säger Monica.Monica och Lars har bokat en resa till Japan för att hälsa på sonen och sonhustrun den 15 april.- Nu vet vi inte hur vi ska göra. Vi inväntar mer information om konsekvenserna av kärnkraftsexplosionerna, berättar Lars. Under fredagsförmiddagen då nyheten om jordbävningen precis hade nått Sverige försökte Martin och hans föräldrar att få tag på varandra. Till slut kom Martin fram på telefonlinjen för att berätta att han och hans fru mådde bra. Monica och Lars Oredsson pustade ut samtidigt som de kände en oerhörd sorg över det inträffade i Japan. Martins föräldrar berättar om de vackra bergen och de böljande landskapen i Japan. Flera gånger har de passerat den hårt drabbade staden Sendai. Nu vet de inte vad de har att vänta.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.