Basisten som satsar allt på musiken

Kultur och Nöje Han har ännu inte fyllt 17 år, men är redan klar över att det är musik han vill syssla med.
Publicerad 16 mars 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Basisten Linus Blad spelar hårdrock med Access och soul
Basisten Linus Blad spelar hårdrock med Access och soul

Han har ännu inte fyllt 17 år, men är redan klar över att det är musik han vill syssla med. Linus Blad från Grantinge går ett program med musikinriktning på gymnasiet, spelar i egna bandet Access och tvekade aldrig att hoppa när Helsingborgsbandet Just Ahead, som spelar soul, funk och pop, stod utan basist inför Musik Direkttävlingen på Markan nyligen.– Sångaren går i trean på mitt gymnasium och frågade om jag kunde hoppa in. Det var i februari, berättar Linus Blad.

Inhoppet gick bra, bandet gick vidare till Skånefinal och i går var Linus Blad med Just Ahead i Växjö för att göra en tv-inspelning. En plats i TV 4-programmet Talang står på spel.– Före tävlingen på Markan fick jag veta ackorden och hann repa med bandet tre gånger, så det blev mycket improvisation. I Växjö spelar vi en låt jag kan, säger Linus Blad.

Det var inte bara inhoppet i Just Ahead som gick bra. Även hans eget band Access, som spelar hårdrock, gick vidare till Skånefinalen. – Jag ser sjukt mycket fram emot Talang, att få se hur det känns att spela inför tv-kameror och allt. Sen kommer jag att satsa allt på Skånefinalen av Musik Direkt, som är på Mejeriet i Lund den 1 maj. Tre band går vidare till Sverigefinal i Eskilstuna. Det vore kul om båda banden jag är med i går vidare, säger Linus Blad.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.