Skådespelaren Michael Gough död

Personligt  Gough debuterade i thrillern \"Blanche fury\" 1948 och spelade i fler än 150 långfilmer och tv-serier under sin karriär.
Personligt • Publicerad 18 mars 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Michael Gough. Foto: Christine Loss/AP/Scanpix
Michael Gough. Foto: Christine Loss/AP/Scanpix

 Gough debuterade i thrillern "Blanche fury" 1948 och spelade i fler än 150 långfilmer och tv-serier under sin karriär. För den sentida publiken är han bäst känd som Batmans butler Alfred.Rollen som Alfred gjorde Michael Gough för första gången i filmen "Batman" 1992. Han spelade sedan i ytterligare tre filmer om den mörke superhjälten.Han var verksam in i det sista även om han mot slutet av sitt liv övergick till att arbeta som röstskådespelare i animerade filmer som Tim Burtons "Corps bride" och "Alice i Underlandet". Under sin karriär hann Michael Gough även uppträda på scenen och han belönades 1979 med det prestigefyllda Tony-priset för sin roll i pjäsen "Bedroom farce". (TT Spektra)

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.