17:e raka för Lönsboda i slutmatchen

Sport Lönsboda har haft en enastående säsong som nykomlingar i division 2.
Sport • Publicerad 21 mars 2011 • Uppdaterad 13 december 2021

Lönsboda har haft en enastående säsong som nykomlingar i division 2. Efter att länge legat tvåa efter Höllviken gick Örkenedslaget ifrån i avslutningsomgångarna och vann serien med hela sex poäng.

Nu blir det sensationellt nog division 1-spel för Tobias Lindhes grabbar till hösten. Bland annat kommer det bli härliga derbyn mot Röke IBK.– Nu får vi hoppas att alla spelare som har möjlighet stannar, säger tränare Lindhe som menar att utbudet på utbildningar inte är så stort i Lönsboda.

Om Lindhe själv stannar som tränare är ännu inte heller klart.– Men det är klart att det lockar att tränat ett lag i ettan, erkänner han.Efter den senaste tidens urladdning öppnade Lönsboda löst mot Stanstad och lät sydskåningarna vinna första perioden med 2–1. Men sedan släppte Lönsbodagrabbarna på bromsen och gick via 4–1 i de bägge följande perioderna fram till en klar seger.– Det var lite svårt att hitta motivationen i den första perioden, säger Tobias Lindhe som fortsätter.– Men sedan tog det sig och grabbarna fick fart på fötterna.

Bäst för dagen i Lönsboda var Mattias Andersson som svarade för hela fem mål från sin forwardsposition.– Han var riktigt vass i dag, säger Lindhe vars lag firade seriesegern med middag på söndagskvällen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.