Hässleholm släcker ljuset

Hässleholm Som en av hittills 178 städer deltar Hässleholm i årets upplaga av Earth hour.
Hässleholm • Publicerad 21 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Som en av hittills 178 städer deltar Hässleholm i årets upplaga av Earth hour.Eearth hour är Världsnaturfondens globala klimatmanifestation. Genom att släcka ljuset under en timme är tanken att påverka världens ledare till att ta klimatproblemen på större allvar.

Ifjor deltog varannan svensk i manifestationen. Enligt en Sifoundersökning släckte då 53 procent av svenskarna ljuset en timme samtidigt som 209 svenska städer och kommuner deltog. Hittills har 178 städer och kommuner anmält sig liksom hundratals företag och skolor. – Det här är en symbolisk men viktig manifestation för att spara energi och visa att man bryr sig om klimatet, konstaterar Ulrika Vinka på miljökontoret. Världsnaturfonden som står bakom evenemanget är glad åt att allt fler ansluter sig för varje år.– Planetens utmaningar är gigantiska, men vi får inte underskatta möjligheten till förändring. Genom fler vardagshandlingar kan vi alla bli superhjältar, säger WWFs generalsekreterare Håkan Wirtén i ett pressmeddelande.

Den 26 mars klockan 20.30-21.30 släcks alltså ljuset och samtidigt arrangeras aktiviteter runt om i Sverige. Exakt vad som släcks i Hässleholm är oklart, troligen blir det ett antal skolor som under förra årets jordtimme.Ifjor blev det nytt rekord för Earth hour. Totalt deltog 128 länder och 4 616 städer i alla världsdelar. Budskapet nådde nära en miljard människor.Earth hourkampanjen arrangerades första gången i mars 2007 i Sydney, Australien.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.