Kristianstad vill ha nästa års OS-kval

Skåne/Kristianstad Kultur- och fritidschefen Bengt-Åke Kjell bekräftar att han fört samtal både med VM-generalen Arne Elowsson och Handbollsförbundets Frank Ström om att söka befästa Kristianstad som fortsatt stor handbollsstad.
Publicerad 21 mars 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Visst är handbollen "stor" i Kristianstad. Det tycker inte bara Anders Olsson på bilden. 
Foto: KARL ERIK JOANSSON
Visst är handbollen "stor" i Kristianstad. Det tycker inte bara Anders Olsson på bilden. Foto: KARL ERIK JOANSSON

Kultur- och fritidschefen Bengt-Åke Kjell bekräftar att han fört samtal både med VM-generalen Arne Elowsson och Handbollsförbundets Frank Ström om att söka befästa Kristianstad som fortsatt stor handbollsstad. VM-ansvarige i Kristianstad Anders Olsson har också tagit kontakter efter VM, även med det internationella förbundet.– Vi kunde räkna in 27 500 åskådare på matcherna i Kristianstad, redovisar han. Vidare hade vi 2 800 vip-gäster, så visst är vår stad en handbollens högborg. Ett koncentrerat OS-kval över några få dagar skulle vår arena vara idealisk för. Också de tio handbollsföreningar vars medlemmar var engagerade som funktionärer i VM är tända på nya uppgifter. Inom parentes kan nämnas att de just i dagarna får ta emot utlovade 50 000 kronor per förening för sina insatser.– Det finns planer hos dessa att också höra av sig och slå ett slag hos förbundet för ett OS-kval i Kristianstad för att ytterligare stärka intresset för handboll bland ungdomarna, avslöjar Anders Olsson. Också Frank Ström i Svenska Handbollsförbundet berömmer arrangemangen i Kristianstad under VM och bekräftar de förnyade kontakterna. Vad gäller OS-kvalet nämner han att detta äger rum under tre dagar under påsken 2012, den 6-7-8 april. Till sommaren kommer förbundet att titta på lämpliga spelorter Då vet man redan att Kristianstad är en stark kandidat.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.