Kissnödig tjuv får villkorlig dom

Skåne/Kristianstad En 50-årig man döms för att ha stulit en takkrona, en borrmaskin och en lampa från Ekohallen i Fjälkinge.
Publicerad 22 mars 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

En 50-årig man döms för att ha stulit en takkrona, en borrmaskin och en lampa från Ekohallen i Fjälkinge. Mannen och hans hustru handlade på varuhuset i februari. Efter stängning dröjde de sig kvar och en vakt hittade mannen liggandes på alla fyra med en arm innanför stängslet vid åttatiden på kvällen.

Mannen sprang iväg och vakten följde efter till dess att han vrickade foten och var tvungen att gå tillbaka. Polisen kunde senare spåra mannen till ett skogsområde i närheten. Där hittades också stöldgodset.Själv hävdar mannen att han blivit akut kissnödig och rusat in i skogen för att uträtta sina behov. Då hittade han också det gömda godset.

Den historian köper däremot inte tingsrätten, framför allt eftersom mannen sagt i förhör att han var kissnödig när han lämnade affären. Att han skulle vänta ytterligare en timma med att uträtta sitt behov, och att han just skulle göra det i skogen i närheten av godset verkar inte troligt, menar Tingsrätten. Mannen satt frihetsberövad efter gripandet och tingsrätten anser inte att han förtjänar ett tyngre straff än villkorlig dom.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.