Företag ska böta 200 000

Hässleholm Domen om att Kron International i Hässleholm ska betala 200 000 kronor i företagsbot för en arbetsplatsolycka överklagas inte till HD.
Hässleholm • Publicerad 23 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Domen om att Kron International i Hässleholm ska betala 200 000 kronor i företagsbot för en arbetsplatsolycka överklagas inte till HD. Det står klart efter att riksåklagaren uttalat sig i frågan. Vid olyckan, som inträffade 2007, fick en kvinna bestående skador efter att ha klämt huvudet i en maskin som inte var färdigbyggd. Åklagaren ville att också tillverkaren skulle böta, men hovrätten slog fast att tillverkaren var oskyldig då maskinen inte kunde anses vara tagen i drift då olyckan inträffade.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.