Medaljregn över Alis elever i Berlin Open

Sport Det har blivit en tradition att Ali Chehades klubb Chae Taekwondo varje år är med i International Berlin Open.
Sport • Publicerad 23 mars 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Medaljörerna. Foto: Jan Rydén
Medaljörerna. Foto: Jan Rydén

Det har blivit en tradition att Ali Chehades klubb Chae Taekwondo varje år är med i International Berlin Open. I år hade tävlingen runt 400 utövare som kom från sju länder.Chae Taekwondo hade 13 deltagande taekwondoutövare med i den tyska huvudstaden. Klubben facit blev imponerande åtta guld, två silver och tre brons.Gulden kom genom Omar Chehade, Heba Chehade, Mohamad Chehade, Mergim Feka, Josef Chiu, Rebecka Chiu, Martin Fredriksen och Katrin Javers.

Omar Chehade, 17 år som tävlar i klassen -78, gjorde kanske den bästa prestationen i Berlin.– Min finalmatch blev vald till den bästa fighten i hela turneringen, berättar en stolt Omar Chehade som i finalen mötte den bäste tysken i åldersklassen.– Vi blev dessutom tredje bästa klubb trots bara 13 deltagare. Men så brukar det vara, vi åker dit med minst folk och åker hem med flest medaljer.

Nästa stora tävling för Chae Taekwono blir Lomma Cup om två månader. Sedan väntar en oförglömlig resa till Sydkorea och stortävlingen Expo i juli.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.