Tog pengar från föräldrars konto

Broby Mellan april 2009 och juni 2010 förde kvinnan över sammanlagt 132 500 kronor till sitt eget konto.
Publicerad 24 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Mellan april 2009 och juni 2010 förde kvinnan över sammanlagt 132 500 kronor till sitt eget konto. Det uppdagades då paret fick en god man tillförordnad. Den gode mannen såg att det fanns flera obetalda räkningar och polisanmälde dottern som hade ansvar för sina föräldrars ekonomi. Hon åtalades för grov förskingring alternativt trolöshet mot huvudman. Kvinnan erkände gärningen men hävdade att den borde bedömas som trolöshet mot huvudman av normalgraden. Tingsrätten tyckte att det var tveksamt om kvinnans brott var så grovt att hon hade gjort sig skyldig till förskingring och gick istället på den åtalade kvinnans linje. Beloppet 132 500 kronor i sig motiverar inte till att bedöma brottet som grovt. Ytterligare anledning till att inte bedöma brottet som grovt anser tingsrätten är att kvinnan har betalat de äldres boende och därför inte låtit dem lida någon fysisk nöd. Kvinnan döms nu för trolöshet mot huvudman av normalgraden och får villkorlig dom. Hon blir också skadeståndsskyldig och ska betala tillbaka de pengarna hon fört över till sitt eget konto.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.