Inbrott och trafik oroar

Osby Göingarna verkar vara ett relativt lugnt och tryggt släkte.
Osby • Publicerad 28 mars 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Göingarna verkar vara ett relativt lugnt och tryggt släkte. Det visar i alla fall polisens trygghetsmätning.– Det enda som sticker ut något i mätningen är trafik och inbrott, berättar Staffan Rosén som är chef på polisen i Osby. Att inbrotten oroar är kanske inte så konstigt. Rapporter om inbrott finns att läsa varje dag. Men Staffan Rosén påminner om att det ofta handlar om sommarstugeinbrott som i statistiken hamnar bland de vanliga inbrotten. Ofta ligger dessa hus ensligt och utan insyn från grannar vilket gör dem extra lockande för tjuva.– Att engagera sig i grannsamverkan och att notera mystiska personer och bilar är ett sätt att störa tjuvarna, tror Staffan Rosén. Även trafiken oroar en del. Det kan handla om höga farter samt alkohol och droger bakom ratten. Ett sätt att få människor att känna sig tryggare när det gäller trafiken kan vara att ha tätare trafikkontroller samt fler farthinder, tror Staffan Rosén.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.