Jan Svanlund är död

Personligt Under sin karriär bevakade Jan Svanlund alla former av idrott, men hans expertområden blev med tiden motor- och hästsport.
Personligt • Publicerad 28 mars 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Mats Andersson/Scanpix
Foto: Mats Andersson/Scanpix

Under sin karriär bevakade Jan Svanlund alla former av idrott, men hans expertområden blev med tiden motor- och hästsport. Under smeknamnet "Svanis" blev han en av televisionens mest uppskattade profiler.– Vi har förlorat en kompis, en strålande yrkesskicklig tv-man och en viktig del av vår historia. Det är en tung dag för SVT-sport, säger sportchefen Per Yng till SVT:s sajt.Jan Svanlund blev 69 år gammal.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.