Rånartrio länsade 19-åring

Skåne/Kristianstad Två män och en kvinna ska under knivhot rånat en man på bland annat pengar, busskort och dvd-spelare i slutet av oktober.
Publicerad 28 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Två män och en kvinna ska under knivhot rånat en man på bland annat pengar, busskort och dvd-spelare i slutet av oktober. Trion, som är i mellan 17 och 20 år gamla, lurade 19-åringen till en adress i Kristianstad. Enligt stämningsansökan tvingade de mannen att lämna ifrån sig jacka, tröja, mp3 spelare, kontanter och busskort. En av männen riktade samtidigt en kniv mot honom och hotade att skada honom om han inte gjorde som han blev tillsagd.

Efter att ha länsat honom på hans tillhörigheter tvingade de honom vidare till en bankomat där han tog ut den sista hundralappen som fanns på kontot.– Det är allvar, sade kvinnan i trion, och hotade med att klippa av honom fingrarna om han inte fixade fram pengar. Mannen tvingades därefter hem till sin lägenhet för att få fram mer gods och kontanter. Bytet från lägenheten blev en dvd-spelare.

Den 17-åriga mannen står också åtalad för att ha burit kniv på allmän plats, narkotikabrott, en bilstöld samt en misshandel med ett knogjärn på ett uteställe i Kristianstad. Kvinnan står åtalad för att ha brukat narkotika.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.