Szymanski tillbaka i Hässleholms IF

Sport Szymanski var given i HIF-elvan 2008 (i division 3) och 2009 (i division 4).
Sport • Publicerad 28 mars 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Szymanski var given i HIF-elvan 2008 (i division 3) och 2009 (i division 4). Förra säsongen valde han dock att varva ner i Ballingslöv.– Det blev Ballingslöv för att jag jobbade skift och inte kunde träna ordentligt. Men nu har jag fått ändrade arbetstider och är sugen på att satsa igen, säger Szymanski.

Den vindsnabbe backen har spelat i mittförsvaret i Ballingslöv, men kommer troligtvis att spela ytterback i HIF.– Jag ser mig som ytterback, där spelade jag ju sist jag var i HIF och där trivs jag bäst. Men behövs det spelar jag givetvis gärna mittback också, säger han. Med sin snabbhet och styrka är Szymanski svårslagen i en-mot-en-situationer och han är även ett hot offensivt när han stormar fram på sin kant. De senaste två veckorna har Szymanski tränat med HIF och han tycker det ser bra ut för "di gröne". – De unga spelarna som var med senast vi var uppe är kvar och de har utvecklats och fått mer erfarenhet. Sen har vi fått in Oskar Olsson, Martin Lindstrand och Christoffer Ekelund och Anton Persson är tillbaka. De är ju spetsspelare som höjer laget, säger Szymanski.– När vi var uppe 2008 hade vi ganska tunn trupp, nu har vi bättre bredd och tål att några saknas.

Division 3-serien med bland andra IFK Hässleholm och Markaryd bidrog också till att 25-årige Szymanski återvände till HIF.– Det ska bli riktigt kul med derby mot IFK och även matcherna mot Markaryd blir intressanta, man känner ju några spelare där också, säger han. HIF:s värvarbas Bert Magnusson är mycket nöjd med att HIF har lyckats knyta Szymanski till sig.– Vi är överens med både Szymanski och Ballingslöv. Ballingslöv har varit väldigt tillmötesgående och hjälpt oss att lösa det här på bästa sätt för alla parter, säger Magnusson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.