Denis Velic tillbakapå den gamla arenan

Sport Säsongen 2006 var IFK Hässleholm nykomlingar i nya division 1 södra.
Sport • Publicerad 29 mars 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Denis Velic i en match 2006 mot Lindome. Foto: Arkiv
Denis Velic i en match 2006 mot Lindome. Foto: Arkiv

Säsongen 2006 var IFK Hässleholm nykomlingar i nya division 1 södra. Klubben satsade hårt och värvade de bägge Österspelarna Denis Velic och Andreas Ottosson samt tränaren Peter "Kuno" Johansson.– Anledningen till att jag lämnade Öster, som jag räknar som min moder-klubb, var att jag och dåvarande tränaren Lars Jacobsson inte hade samma syn på hur fotboll skulle spelas, säger Velic.

Då Öster inte krävde lika mycket betalt av IFK Hässleholm än av ett lag högre upp beslöt Velic sig för att prova på spel i landets tredje division.– Tyckte det var en bra lösning då jag spelat med både Ottosson och Daniel De Stefano i Öster.Vad minns du av ditt år i IFK Hässleholm?– Jag kom dit med stora förväntningar då det snackades om en stor satsning. Tyvärr så blev det inte så mycket av det utan det gick lite halvknackigt både för mig och laget.– Däremot så trivdes jag bra då det var trevliga människor i klubben.Efter IFK drog Denis Velic vidare till Södertälje och Syrianska. En klubb som han hade nöjet att föra upp i landets högsta serie förra säsongen. Du följde inte med Syrianska upp i allsvenskan?– Jag var ordinarie i Syrianska men personliga saker gjorde att jag flyttade hem till Växjö och Öster.Han kommer till ett lag som tvingades kvala sig kvar i superettan. Men nu ska det bli ändring på det. På torsdag sätts spaden i marken för bygge av en ny och modern fotbollsarena.

Dessutom har Öster fått en ny tränare i Roar Hansen som de senaste åren gjort stor succé i Ängelholm. Även Peter "Kuno" Johanson är tillbaka i klubben som ny sportchef.– Efter år av stor omsättning på tränare är det viktigt att ge den nye tränaren tid, menar Velic.Vad tror du om onsdagens match?– Vill naturligtvis att vi först och främst tar oss vidare i cupen. Men det ska också bli kul att komma tillbaka till Österås.Om det inte blir kraftigt försämrat väder blir det spel på Österås A-plans gräsmatta. Planskötarna har gett sin tillåtelse till spel då planen är i god kondition med tanke på årstiden.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.