En gripen misstänkt för grov mordbrand

Nyheter 36 hyresgäster fick evakueras i samband med en kraftig lägenhetsbrand i en fastighet på Norra Infartsgatan i Osby på tisdagsförmiddagen.
Publicerad 29 mars 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
En lägenhet i Osby brann på tisdagen. Mobilbild: Mikael Rönngren
En lägenhet i Osby brann på tisdagen. Mobilbild: Mikael Rönngren

36 hyresgäster fick evakueras i samband med en kraftig lägenhetsbrand i en fastighet på Norra Infartsgatan i Osby på tisdagsförmiddagen. En yngling är anhållen misstänkt för grov mordbrand. När flera polispatruller och räddningstjänsten från Osby anlände till platsen var lägenheten redan övertänd. Då hade en granne ringt polisen eftersom det fanns misstankar om att någon höll på att slå sönder lägenheten. Polisen bekräftar att pojken som befann sig därinne slog sönder fönstren och kastade ut föremål.– Eftersom rutorna var sönder kom det ordentligt med syre och det blev en våldsam rökutveckling, berättar Leif Johnsson från Kristianstadpolisen, som var först på plats tillsammans med sin kollega Krister Kjellander och Ingmar Starck från Osbypolisen. Ingmar Starck och Krister Kjellander försökte omedelbart få ut tonåringen ur lägenheten men han öppnande inte dörren. Då försökte de både sparka upp dörren och bryta upp den med kofot.När elden spred sig inne i lägenheten kom ynglingen till slut ut och kunde omedelbart omhändertas av polisen. Yngligen är misstänkt för mordbrand.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.