Rocknroll Allstars lever sin dröm

Kultur och Nöje Det var med bandet Busy Nurses i Markaryd allt började.
Publicerad 29 mars 2011 • Uppdaterad 13 december 2021

Det var med bandet Busy Nurses i Markaryd allt började. Debutskivan utsågs till "årets skiva" på Hultsfredsfestivalens rookiescen och bandet skrev managementavtal med Janne "Lunkan" Lundqvist, legendarisk i musikbranschen. Han förklarade för killarna i bandet att de var tvungna att flytta till Stockholm för att kunna bli stora. – Jag sade upp mig samma dag och flyttade till Stockholm. Jag hade inget jobb och inga vänner, men jag åkte för att spela musik, berättar Max Malmquist.

De andra i Busy Nurses var inte lika sugna på att flytta och bandet upplöstes. Men Max Malmquist var fast övertygad om att inte bara stanna kvar utan även sätta ihop ett nytt, ännu bättre band.

Han fick ett jobb i en klädaffär och där inledde han sitt sökande på ett ganska handfast sätt. – Jag visste precis hur mitt band skulle se ut. Det skulle vara tatuerat och glammigt, men med glimten i ögat. Jag frågade varenda kund som såg ut som en rocker om han spelade något instrument, gick på mycket konserter och rörde mig i kretsar dör musiker och rockers finns, berättar han.

De första han jobbade med tackade för sig efter ett tag. Inte för att de inte kom överens med honom, enligt Max, utan för att de inte hade samma drivkraft som honom.

För två år sedan var bandet Rocknroll Allstars komplett. Sedan dess har de repat och spelat som galningar, men slitet har börjat löna sig. På torsdag, den 31 mars, släpper de sin singel "Fuck me I'm Famous" och releasefesten sänds live i Rix FM med Gert Fylking. – Vi sänder från kl 22-01, spelar några akustiska låtar, presenterar singeln, har gäster i studion och lyssnarna får ringa in och ställa frågor, berättar Max Malmquist.Videon till låten har flickfotografen Bingo Rimér gjort och den presenteras vid ett releaseparty på Harry B James i Stockholm den 22 april.– "Fuck me I'm Famous" klingar rätt bra ihop med Bingo Rimérs namn, så jag skickade ett mejl till honom och frågade om han ville arbeta med oss. En timme senare ringde han upp, säger Max Malmquist.

I höst är det tänkt att Rocknroll Allstars första fullängdsalbum ska vara klart. Det produceras av Tomas Skogsberg, som tidigare arbetat med band som The Hellacopters, Entombed och Backyard Babies, för att nämna några. Till skivan har Nicke Borg, Backyard Babies-sångaren som gick till final i Melodifestivalen nyligen, skrivit en av låtarna.– Jag träffade honom så då frågade jag om han inte hade någon låt som kunde passa. Det blev Kontantinos, en dänga utan dess like, säger Max Malmquist.

Rocknroll Allstars är också på väg till Skåne för att spela. Den 7 april spelar de på Barbackarock i Kristianstad, den 8 april på Folk å rock i Malmö och den 9 april på The Tivoli i Helsingborg, i samband med Danko Jones spelning där.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.