Krismöte hålls om Gustafsons framtid

Skåne/Kristianstad Pierre Månsson (FP), Sven Nilsson (C), Kalle Heise (MP) och Anders Björklund (ÅP) kommer samlas för ett extrainkallat krismöte för att komma fram till om de har fortsatt förtroende för Bengt Gustafson.
Publicerad 30 mars 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Pierre Månsson
Pierre Månsson

Pierre Månsson (FP), Sven Nilsson (C), Kalle Heise (MP) och Anders Björklund (ÅP) kommer samlas för ett extrainkallat krismöte för att komma fram till om de har fortsatt förtroende för Bengt Gustafson.

Bengt Gustafson hävdar att han bett gruppledarna gå hem och fundera ordentligt. Men varken Pierre Månsson eller Sven Nilsson har fått någon sådan fråga. – Jag har inte fått den frågan och det samma gäller samtliga gruppledare. Bengt Gustafson redogjorde för oss om sin situation, sedan sade han att han skulle gå hem och diskutera detta med sin moderatgrupp, säger Sven Nilsson.

Ingen av gruppledarna vill kommentera förtroendet för Bengt Gustafson. Pierre Månsson anser att det är upp till Bengt Gustafson själv att avgöra om han väljer att avgå. På frågan om han har förtroende svarar han att de samarbetar bra tillsammans. – Det är inte upp till oss att avgöra om Bengt ska fortsätta. Han måste själv avgöra om han har energi och fortfarande tycker att det är roligt, säger Pierre Månsson.

Åhuspartiets ledare Anders Björklund anser att debatten bör stanna inom majoriteten. Vad som sades på mötet vill han inte diskutera. – Läget är bekymmersamt, vi måste diskutera vilka överväganden som är aktuella, säger han. Gruppledarna ska träffas i denna vecka, enligt Sven Nilsson är ingen exakt tid spikad ännu.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.