Personal kan få skriftlig varning

Hässleholm Omsorgsförvaltningen har gjort en lex Sarah-anmälan efter anmälan från en sjuksköterska .
Hässleholm • Publicerad 30 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Omsorgsförvaltningen har gjort en lex Sarah-anmälan efter anmälan från en sjuksköterska . I anmälan beskrivs hur en äldre brukare inte fick hjälp med toalettbesök. I den utredning som omsorgsförvaltningen gjorde framkom att personal har prioriterat kaffe framför toalettbesök med motiveringen att de har personalbrist, samt att mediciner skulle delas ut.På aktuell avdelning har ett utvecklingsarbete pågått för att bland annat förbättra rutiner, bemanning och prioritetsordning. Trots detta förekommer fortfarande brister i omsorgen, skriver omsorgsförvaltningens kvalitetscontroller i sitt tjänsteutlåtande. Den åtgärd som föreslås är att den aktuella arbetstagaren meddelas att arbetsgivaren överväger skriftlig varning.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.