Öronen friade misstänkt bedragare

Skåne/Kristianstad Den 53-åriga mannen stod åtalad för två fall av grovt bedrägeri samt försök till bedrägeri.
Publicerad 31 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Den 53-åriga mannen stod åtalad för två fall av grovt bedrägeri samt försök till bedrägeri. Genom att lura till sig kredit i en annan persons namn misstänktes han ha fått en butiksanställd i en sängaffär att lämna ut bäddmadrasser och sängattiraljer för 129 485 kronor. Pengar som mannen krävdes tillbaka på när rättegången inleddes. Åklagarens lade fram en rad bevis för att 53-åringen begått brotten. Det fanns foton på förfalskade körkort och övervakningsfilmer från platserna där bedrägerierna ska ha ägt rum. Men det fanns också tveksamheter. Mannen på övervakningskameran var visserligen väldigt lik den åtalade 53-åringen, men han anses inte ha ett så särpräglat utseende att man med fullständig säkerhet kan påstå att det är han. Personen på bilderna har dessutom öron som till utseendet avviker från den åtalade 53-åringens öron, menade tingsrätten. "Om det är (mannens namn), måste han på något sätt ha manipulerat öronens utseende" slår rätten fast och försätter mannen på fri fot.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.