Annons

Andreas Nordh vann sitt första SM-guld

Osby – Hörde att det var många som hejade på mig här i min hemmabassäng så det var bara att gå ut och ge allt, säger Andreas Nordh efter sitt guldlopp på 200 meter fritt.
Osby • Publicerad 4 april 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

– Hörde att det var många som hejade på mig här i min hemmabassäng så det var bara att gå ut och ge allt, säger Andreas Nordh efter sitt guldlopp på 200 meter fritt.19-årige Andreas Nordh från Osby Simsällskap kommer att vara flitigt i elden på handikapp-SM. Under de tre dagarna tävlingen varar ska han simma hela åtta distanser. Under den inledande kvällen tog han det lugnt och simmade bara 200 meter fritt som han vann på personliga rekordtiden 2.27,82.– Slog mitt gamla rekord med fyra sekunder, säger en nöjd Andreas Nordh som i och med segern i loppet tog sitt första SM-guld.– Jag simmade på max hela tiden. När man känner att konkurrenterna blir efter går det ännu lättare.Andreas har under veckan besvärats av en förkylning, något som inte verkade hämma hans simning.– Nej, jag kände inte något av förkylningen, säger Andreas.Sju lopp återstår, blir det fler guld?– Vet inte, men jag tror att jag har en god chans på 100 meter fritt. Är egentligen allra bäst på halva distansen, men där blir det hårt motstånd.

Den svenska handikapp-simningens stora affisch-namn Anders Olsson är på plats i Osby. Under den inledande dagen vann han guld på 400 meter fritt och 50 meter bröstsim. På den sistnämnda distansen slog Anders dessutom personbästa då han med tiden 43,23 putsade sitt rekord med två hundradelar.

Annons

– Det trodde jag inte, säger Olsson som besvärats av en nackskada sedan 2008. – Har bara tränat simning i en månad så det här var min första tävling för året. Tycker att skadan har blivit bättre nu då jag börjat med stretching.46-årige Anders Olsson är en riktigt meriterad herre. Han har bland annat vunnit tre guld och lika många brons vid de två senaste Paralympics i Aten och Peking. – Nu satsar jag på att vara med i London nästa år, säger Anders som ser helgens SM som ett riktigt test för sin skadade axel.– Jag simmar alla distanser jag får vara med på.Förutom nya guld i Paralympics har Anders som mål att slå ännu ett världsrekord.– När jag kommer till England eller Tyskland säger de att jag är slut då jag inte kan simma bra utan superdräkten.– Vill visa dem att jag kan slå rekord även utan dräkten.

Efter sommarens EM väntar ett riktigt äventyr för Anders Olsson.– Då ska jag simma från San Francisco över till fängelseön Alcatraz. Vi ska simma under lågvatten och har ungefär en timme på oss.Handikapp-SM fortsätter med två pass idag och ett avslutande på söndag morgon.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons