Annons

S i Skåne vill se Region Skåne växa

Skåne/Kristianstad Så gick tongångarna vid Skånes egen S-kongress i Kristianstad nu under helgen.
Publicerad 17 april 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Så gick tongångarna vid Skånes egen S-kongress i Kristianstad nu under helgen.- Detta är en tydlig signal från Skåne till angränsande län, menar Heléne Fritzon - som enhälligt omvaldes som skånsk distriktsordförande - och regionrådet och gruppledaren Rikard Larsson. De framhåller, bland annat, att både sjukvård och kollektivtrafik är två områden, där Region Skåne redan i dag intensivt samverkar med andra län. Detta banar väg för en sjukvård i världsklass, menar Rikard Larsson.Han säger att tre intressanta samarbetspartners är Blekinge län, Kalmar län och Kronobergs län.- Nu krävs en ordentlig dialog med väljarna. De många ombuden hade också cirka 100 olika motioner att behandla. Kongressen på Sommarlust i Kristianstad var väl förberedd. Valen gick snabbt och smidigt och följde valberedningens förslag.

Heléne Fritzons ställning i partiet är ohotad; på alla nivåer. Att hon blev omvald som skånsk ordförande var bara helt enligt ritningarna.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons