Annons

”Plötsligt ska sonen ta studenten”

Nyheter Det gick nämligen in i vartannat.
Publicerad 16 maj 2011 • Uppdaterad 14 december 2021

Det gick nämligen in i vartannat. Festligheterna avlöste varandra och så många timmars sömn blev det ärligt talat inte. Vem som arrangerade det hela hade jag ingen aning om och brydde mig ärligt talat heller inte. Huvudsaken var att jag var inbjuden.Nu inser jag att det faktiskt finns någon som måste ordna så att allt detta firande ska bli av och flyta någorlunda den aktuella dagen, som är den 10 juni i vårt fall (den 11 juni i Laholm).

Kostym ska inhandlas - men vad får en sådan kosta? Det här snacket om att man har sin konfirmationskostym livet ut kanske har fungerat en gång i tiden, men i dag är det nog få som efter ett par års tid vare sig vill eller kan komma i den. En snygg skjorta och fina skor behövs nog också. Och presenter! Vad önskar sig en ung 18-årig man, förutom pengar?

Annons

Det här med lokal löste sig i alla fall någorlunda smidigt - hoppas bara grannarna håller med. Sonen vill nämligen inte hyra någon lokal eller bli uttittad från balkongerna kring den gemensamma gården. Så det får bli i lägenheten. Och har man öppet hus med buffé kommer väl inte alla samtidigt. Eller hur? Så är det väl inte...?

Maten är nog det största bekymret. Herregud som jag oroar mig inför varje middagsbjudning över om maten verkligen ska räcka till och nu vet man knappt hur många som kommer! Visst, samtliga inbjudna ska OSA, men liten spontanitet måste man väl hålla öppet för? Catering eller hemlagat? Grekisk, svensk eller medelhavs-buffé? Sonen får avgöra tema - bra beslut av mig. Något måste han väl bidra med i alla fall?

Pia LobellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons