Annons

Höjdpunkt för bilentusiaster

Hässleholm Vid lunchtid var gräsytorna vid Hässleholmsgården fullpackade av veteranbilar.
Hässleholm • Publicerad 29 maj 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Åsa Millheimer vaktar sin sons Cheverolet med svärmor Anna Millheimer. Foto: Stefan Sandström
Åsa Millheimer vaktar sin sons Cheverolet med svärmor Anna Millheimer. Foto: Stefan Sandström

Vid lunchtid var gräsytorna vid Hässleholmsgården fullpackade av veteranbilar. De flesta var amerikanska bilar från 1950-1970-talet. Jörgen Nilsson från Tjörnarp och Marcus Andersson från Höör ställer ut två bilar, en Pontiac Bonneville av årsmodell 1964 och en Chrysler Newport av årsmodell 1968.

– Jag har ungefär tio veteranbilar sammanlagt, säger Jörgen Nilsson. Jag brukar importera dem från USA och sedan sälja dem här hemma. Marcus Andersson, tycker att veteranbilarna är snyggare än dagens bilar.– De är stora och unika. Sådana här konstverk ser vi aldrig i dag, säger han.

Annons

De besöker Power Meet i Hässleholm varje år och har alltid haft intresse för gamla bilar. – Mina föräldrar hade åkeri, så jag är uppväxt med motorer och lastbilar, säger Jörgen Nilsson. Det är kul att komma hit och träffa likasinnade. Vid vägkanten står bilar på rad som väntar på att visa upp sina ekipage för en jury som ska betygsätta dem efter inredning, lack, motorrum och helhetsintryck. Anders Olsson och Bo Olofsson, båda från Billesholm, väntar på att få visa upp sina bilar.

– Min är en Opel från 1964. Jag tävlar i den europeiska klassen, säger Anders Olsson. – Men jag är mest här för att det är roligt att träffa folk, tillägger han. Åsa Millheimer och hennes svärmor Anna Millheimer sitter på vars en solstol framför en Cheverolet av årsmodell 1970.

– Det är min son som ställer ut, säger Anna Millheimer. Vi brukar åka hit varje år. Efteråt grillar vi, det är lite av en tradition.De har kört från Lund och Billeberga, men brukar åka ännu längre för att titta på bilar. – Vi har bland annat varit i Norrköping och Rättvik. Man har sina specialställen, säger Anna Millheimer. Dagen avslutades med en cruising genom stan, där bilentusiasterna fick visa upp sina ekipage för hässleholmarna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons