Antalet deltagare minskar i cykellopp

Höör – Kanske skulle vi gjort som Stockholm Marathon och flyttat på loppet en helg.
Höör • Publicerad 1 juni 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Precis som i fjor ser arrangörerna av Ringsjön Runt ut att få tur med vädret. Skånes Cykelförbund räknar med ett rejält deltagartapp på grund av att lördagen blir en klämdag. arkivbild
Precis som i fjor ser arrangörerna av Ringsjön Runt ut att få tur med vädret. Skånes Cykelförbund räknar med ett rejält deltagartapp på grund av att lördagen blir en klämdag. arkivbild

– Kanske skulle vi gjort som Stockholm Marathon och flyttat på loppet en helg. Men då hade vi fått konkurrera med andra saker som pingsten eller Elitloppet, säger Thomas Nilsson.

Klämdag eller inte. Det hindrar inte cykelloppet runt Ringsjön att gå av stapeln för 45:e gången. Tidpunkten stoppar heller inte Gert Nilsson, från Hörby, och 14 andra tappra från att stå på startlinjen för gång nummer 45 i ordningen. Före detta fritidschefen Gert Nilsson, 70, minns debuten väl.– Det var jag och ett gäng kompisar som anmälde oss till start. Jag lånade en standardcykel utan växlar och så hade vi en transistorradio, säger Gert Nilsson. Sen fortsatte det. Cyklar med växlar kom snabbt in i bilden. Vid lopp nummer tio började så Gert Nilsson att använda en cykelhjälm. Och tur var det. – Jag råkade ut för en rejäl vurpa och slog mig ordentligt. Sedan dess cyklar jag alltid ensam, säger Gert Nilsson.

På lördag ska det bli fint väder enligt meteorlogerna. Så har det inte alltid varit.– Jag minns en gång när det regnade och blåste. Jag kunde knappt räta på ryggen när jag kom i mål. Jag fick ligga och tina i badkaret i flera timmar, berättar Gert Nilsson.Nu ingår han i en exklusiv skara som deltagit under alla år som loppet funnits. I sällskapet finns också Harry Malmgren och Kurt Carlsson från Höör medan Torsten Olsson representerar Eslöv. Det mesta kommer vara som vanligt i Ringsjön Runt på lördag. Men några nyheter finns. Rolsberga och Hurva längs E 22:an är borta på grund vägarbete. I stället får cyklisterna ta vägen om Pugerup. Dessutom har depån i Osbyholm flyttats till Ringsjöstrand. 4 580 deltog i förra årets lopp.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.