29-åring åtalas för knivskärning i Broby

Broby Misshandeln skedde ute på öppen gata i Broby.
Publicerad 2 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Misshandeln skedde ute på öppen gata i Broby.Men de olika parterna är inte alls ense om vad som egentligen inträffade den där kvällen.Det kan röra sig om svartsjuka.Det blev stort polispådrag i Broby den aktuella kvällen. Ingen fanns dock kvar på platsen just då.Efter ett tag kunde dock fyra personer gripas.

En man i övre medelåldern, bosatt strax utanför Broby tätort, skars med kniv. Han stacks i både ansikte och rygg och förlorade blod. Mannen fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad för vård.Den man, som suttit häktad i en hel månad nu, nekar till brott. Han menar, att den skadade mannen i 60-årsåldern haft en kniv och skurit sig på egen hand, så att säga.I det här målet finns det i princp lika många utsagor och berättelser som det finns personer.Det har gjort det svårt för polis och åklagare att utreda den misstänkt grova misshandeln.

Även den man som äger kniven har varit misstänkt, för medhjälp, men han är nu inte alls aktuell längre, på något sätt.Den knivskurne äldre mannen har uppgett, att han skulle hälsa på hemma hos en bekant kvinna. Då ska en hel grupp andra män ha dykt upp där. Det blev en massa snack och sedan "tjafs". 60-åringen blir plötsligt överfallen av en man med kniv i handen.

Från början bedömdes mannens skador som allvarliga, men han var ute igen från sjukhuset efter ganska kort tid.Han syntes då på gator och torg i Broby ganska snabbt efteråt.Målet kommer inom kort upp vid Kristianstads tingsrätt.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.