Rikligt belönade för fint flyt i bassängen

Osby Som Norra Skåne tidigare berättat hamnade Osby i topp i två av tre klasser i årets upplaga av Skolsimmet.
Osby • Publicerad 3 juni 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Vi är bäst. Osbyeleverna knep inte mindre än två av tre möjliga förstaplatser i Skolsimmet. Foto: Helén Fingalsson
Vi är bäst. Osbyeleverna knep inte mindre än två av tre möjliga förstaplatser i Skolsimmet. Foto: Helén Fingalsson

Som Norra Skåne tidigare berättat hamnade Osby i topp i två av tre klasser i årets upplaga av Skolsimmet. Resultatet visar att kommunens satsning på både regelbunden och målinriktad simundervisning ger resultat.

Det är Svenska simförbundet och Eon som står bakom Skolsimmet och i onsdags fanns representanter för båda arrangörerna på plats i Osby simhall.Sören Stegius från Svenska simförbundet lovordade Osbyeleverna och detsamma gjorde Björn Persson, regionchef på Eon.

Björn Persson är själv född och uppvuxen i Osby. Han berättade hur han lärde sig simma i den kalla Driveån. Därefter blev det Osbysjön och när det kom så långt att simhopp skulle utföras så gick trippen till Lursjön i Hästveda.

Eleverna på Parkskolan och Hasslarödsskolan fick ta emot 5 000 kronor var. Extra glada var simlärarna Elisabet Gunnarsson, Monica Nilsson och Birgitta Svensson som fick ta emot en vimpel av Svenska simförbundet för sina insatser. Osbyelevernas placeringar i Skolsimmet tål att upprepas.

I kategori B där klass 1-5 har mellan 50-149 elever placerade sig Parkskolan på första plats, Klockarskogsskolan på sjätte plats och Örkenedskolan på plats tio. I kategori C där klass 1-5 har över 150 elever placerade sig Hasslasrödsskolan på första plats och i kategori A som innebär skolor där klass 1-5 har 49 elever eller färre tog Killebergsskolan en niondeplats.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.