Årets fest slog rekord

Hässleholm Mikael Fredholm har all anledning att var nöjd och är det också.
Hässleholm • Publicerad 5 juni 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
och Anton Bergemalm från Nässjö
och Anton Bergemalm från Nässjö

Mikael Fredholm har all anledning att var nöjd och är det också. – Det känns jäkligt gott, men nu infinner sig en slags tomhetskänsla när allt är över, förklarar han när tidningen pratar en stund med honom på söndagseftermiddagen.Den exakta publiksiffran är inte riktigt klar men mycket pekar på att festivalen kommer upp i 10 500 besökare. – Det är 1500 personer över det förra rekordet, konstaterar Mikael Fredholm som själv inte haft ro att gå runt och lyssna så mycket på banden. Däremot fick han helt spontant tillfälle att presentera australiska "Wolfmother" på lördagskvällen. – Det är ett av mina favoritband så det kändes stort, liksom att få möjlighet att tacka publiken från scenen. Gensvaret när jag sa att Siesta älskar er var enormt och fantastiskt, berättar han. Det nya framflyttade datumet för festivalen är härmed också permanentat, eftersom det bland annat tidsmässigt passar bra in med festivaler i Tyskland som delvis konkurrerar om samma band. Med det nya datumet kan banden komma till både Sverige och Tyskland och spela.Nu väntar avveckling och mycket jobb för Fredholm och gänget. Men planeringen för nästa Siesta har också redan börjat. För Mikael Fredholms del är festivalsommaren inte över. – Nej, jag brukar försöka hinna med Way out west och Peace and love innan jag går på semester, berättar han. På campingen höll folk på att troppa av samtidigt som den cirka 50 man starka städpatrullen från Vinslövs HK satte i gång att röja redan på söndagsmorgonen.Först koncentrerade man sig på att plocka ihop alla pantförpackningar. Därefter var det dags att samla ihop tält, stolar, matrester och både tänkbara och otänkbara sopor. – Det mesta går dock att bränna, förklarar Stellan Grönberg från Vinslövs HK medan han räfsar ihop en hög blandat campingskräp. Städningen ger ett välkommet tillskott i klubbkassan. – Ja, det är för bra betalt för att tacka nej. Men riktigt hur mycket det blir vet vi inte ännu. Polismässigt har festivalen varit lugn. Polisens dygnsrapport på söndagen visade 10 misshandelsanmälningar, 13 narkotikabrott och 10 stölder. Däremot har hela 107 personer brutit mot alkohollagen. - Men vi har ju stoppat dem som inte har åldern inne redan innan de kommit in på området och tagit ifrån dem alkoholen. Och med tanke på folkmängden och hur varmt det varit så är det här resultatet ändå lågt, säger Ingela Norberg, inre befäl i Kristianstad. Dessutom har en person anmält en våldtäkt som ska ha skett tidigt under festivalhegen. Polisen har signalement på en gärningsman, men inte lyckats få tag på denna.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.