Varnar för kraftig åska

Malmö Under måndagskvällen och natten till tisdagen drog åskvädret fram över västliga delen av Sverige, även Malmö fick sin beskärda del av blixtar och dunder.
Malmö • Publicerad 7 juni 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
omgiven av blixtar då nationaldagen firades av med ett rejält åskoväder strax innan midnatt. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
omgiven av blixtar då nationaldagen firades av med ett rejält åskoväder strax innan midnatt. Foto: Johan Nilsson/Scanpix

Under måndagskvällen och natten till tisdagen drog åskvädret fram över västliga delen av Sverige, även Malmö fick sin beskärda del av blixtar och dunder. - Det rör sig om mellan 1500 och 2000 blixtar som slagit ner i Skåne under natten, säger Lovisa Andesson. Mindre bränder bröt då ut efter blixtnedslag på en gård och i en kolonistuga utanför Malmö. - Men ingen människa skadades, berättar Peter Martinsson, länsvakthavande polisbefäl i Skåne. Under tisdagen har SMHI utfärdat en klass 1-varning för kraftig åska i västra Skåne vilket innebär att det finns risk för störningar i elnätet och telefonin. Mer info hittar du på SMHI:s åskkarta.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.