Nu väntar framtiden

Hässleholm – Det känns lite nervöst, men mest skönt att komma vidare.
Hässleholm • Publicerad 9 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det känns lite nervöst, men mest skönt att komma vidare. Även om här är tryggt så vill man utvecklas, tycker Johan Stenfeldt, teknik- och ITprogrammet. – Jag tycker det är lite sorgligt att sluta redan nu. Man känner en sådan samhörighet med klassen och lärarna,  säger Jessica Jansson, som studerar bild- och formprogrammet.Johan Stenfeldt har lärt känna mycket nytt folk under tiden på skolan och förvärvat mer kunskap än han kunnat föreställa sig.– Jag tror man har hittat sig själv också, säger Jessica Jansson.

– Man har utvecklats väldigt mycket och vet lite mer vad man vill nu, säger Tilda Mårtensson Alla tre tycker att åren på Hässleholms tekniska skola gett dem en bra bas att gå vidare från.– I och med att vårt program läggs ned tror jag det blir svårare för de som vill utbilda sig inom kultur i framtiden. Det blir en utmaning för dem att börja högskolan utan grunden vi fått, säger Jessica Jansson.– Det är ett privilegium att ha fått gå den här utbildningen, säger Tilda Mårtensson.Hur känns det inför studentdagen?– Man får planera så man inte missar något, säger Jessica Jansson.– Ja, det är mycket att hinna med, ett fullbokat schema, konstaterar Tilda Mårtensson.De tre kommer att sakna skolans gemenskap och att varje dag träffa kompisarna, men tror att det kommer nya.Jessica Jansson ska läsa till bildlärare i Göteborg i vår. Tilda Mårtensson ser framför sig ett jobb inom kultursektorn, kanske på ett galleri och vill läsa en kulturledarutbildning i Växjö. Johan Stenfeldt har sökt in på civilingenjörsutbildning i Lund och väntar på besked därifrån.Blir ingen av er kvar i Hässleholm i det längre perspektivet?– Jag kommer förmodligen att flytta tillbaka till Skåne när jag är klar med studierna, säger Jessica Jansson.Med fredagens utsprång lägger de gymnasiet bakom sig. Första klivet ut i vuxenlivet för alla tre är sommarjobb.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.