Rekordmånga villor till salu

BOSTAD -I stormalmö ligger 1421 villor ute för försäljning.
Publicerad 9 juni 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
-I stormalmö ligger 1421 villor ute för försäljning. Samma tid förra året var den siffran 1117 vilket är en ökning med 28 procent
-I stormalmö ligger 1421 villor ute för försäljning. Samma tid förra året var den siffran 1117 vilket är en ökning med 28 procent

-I stormalmö ligger 1421 villor ute för försäljning. Samma tid förra året var den siffran 1117 vilket är en ökning med 28 procent, säger Ulrika Berg marknadschef på Hemnet.

Att fler vill sälja sina hus märks tydligt hos Skånes mäklarfirmor.

- Hos oss är det mycket in och lite ut, säger Jenny Persson mäklare på Fastighetsbyrån i Eslöv.

Att antalet villor till salu i Eslövs kommun ökar beror främst på en sak. Hon nämner finansinspektionens tuffare bolåneregler som infördes den 1 oktober förra året.

-Idag är det svårare att få loss ett banklån jämfört med hur det var för ett år sedan.

Att det är köparens marknad syns även i norra Skåne. Mäklarhuset i Hässleholm har fler villor att sälja nu jämfört med 2010.

- En anledning är att media skrivit mycket om att en eventuell räntehöjning är på gång. Många blir enkelt rädda för att köpa, säger Bo Anders Tornberg på Mäklarhuset i Hässleholm.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.