Finska krigsbarn träffades i Markaryd

Personligt Värd för träffen var Alpo Persson, Markaryd, som hälsade ett 30-tal medlemmar välkomna.
Personligt • Publicerad 10 juni 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Ett 30-tal finska krigsbarn träffades i Markaryd. FOTO: PRIVAT
Ett 30-tal finska krigsbarn träffades i Markaryd. FOTO: PRIVAT

Värd för träffen var Alpo Persson, Markaryd, som hälsade ett 30-tal medlemmar välkomna. Efter inledande lunch på Markaryds värdshus gjordes studiebesök på Konecranes lift-trucks AB, där Mats Johansson förtjänstfullt informerade om företagets historik och dess verksamhet och guidade runt i fabriken. Företaget, som tidigare hette SMV, etablerade sig i Markaryd 1995 och har 140 anställda. Det är i dag finskägt med huvudkontor i Hyvinkää. Fabriker finns i flera länder med 10 500 anställda i koncernen. Deltagarna imponerades av de stora truckarna med lyftkapacitet från 10 till 60 ton. Kaffe intogs sedan på värdshuset, där ordförande Soini Andersson, Tyringe lämnade en del information. Eila Ralsgård, Osby, berättade om sina erfarenheter som finskt krigsbarn. Ny träff planeras till vecka 35.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.