Ingen stark gren för Hässleholms politiker

ledare Onekligen tycks det vara något med idrottsanläggningar och Hässleholms kommun som inte riktigt är kompatibelt med varandra.
Publicerad 11 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Onekligen tycks det vara något med idrottsanläggningar och Hässleholms kommun som inte riktigt är kompatibelt med varandra. Badhusfrågan har varit en segdragen affär som efter många om och men ser ut att få sin lösning. Men det faktum att det tagit så många år att landa är olyckligt oavsett åsikt om nybygget på Österås.Övriga Österås har också varit en segsliten affär där politikerna inte landat och där turerna varit så många att de är svåra att hålla reda på. Storstilade planer har blandats med magplask. Först fanns "Vision Österås" som försvann i tomma intet. Bara delen med Göingevallen uppfylldes. Sen hände inget fram till att det aptitliga upplägget med ett samägt bolag mellan kommunen, näringslivet och fyra fotbollsklubbar såg dagens ljus. Tanken var att kommunen skulle lägga 10 miljoner, näringslivet 7,5 miljoner och föreningslivet 2,5 miljoner som aktiekapital i ett bolag som sedan skulle låna upp medel för att bygga och driva en anläggning i kostnadsklassen 100-120 miljoner kronor. Problemen hopade sig kvickt. Anläggningen växte efter klubbarnas önskningar och kommunens märkliga strategi att låta dem önska sig vad de ville. 400 miljoner kronor skulle notan bli. Panikbroms innan nästa märklighet kom i dagens ljus. Upplägget som skissats var inte juridiskt möjligt på grund av lagen om offentlig upphandling.Därför blir det nu upp till kommunen att i ett första steg anlägga två konstgräsplaner och förhoppningsvis i ett senare skede fixa till a-planens läktare. Lägg till detta turerna kring evenemangshallen i Tyringe som Sparbanksstiftelsen är villig att hosta upp merparten av slantarna till så är bilden komplett. Att komma till skott med idrotts- och friskvårdsanläggningar är som synes inte politikernas starkaste gren i Hässleholms kommun.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.